Parafia pw. św. Teresy od Dzieciątka Jezus w Grębocinie
Kochani
17 października w kinach w całej Polsce będzie miał premierę film "Świadectwo". Jest to filmowa opowieść o życiu Jana Pawła II. Opowieść wieloletniego sekretarza i przyjaciela Papieża - księdza kardynała Stanisława Dziwisza.
„Świadectwo" zaistniało najpierw, w 2007 roku, jako książka - zapis rozmów, jakie odbył z ks. kard. Dziwiszem włoski dziennikarz watykanista Gian Franco Svidercoschi. Przetłumaczona na kilkanaście języków, tylko w Polsce osiągnęła nakład ponad miliona egzemplarzy.
Teraz ta niezwykła opowieść trafia na ekrany, bogatsza od książki o wiele nowych faktów - między innymi z lat młodzieńczych Karola Wojtyły. Ukazuje także przejmujące, a nieznane chwile z prywatnego życia Papieża, jest uzupełniona o kolejne interpretacje.
Film zbudowany jest z materiałów dokumentalnych, a także fabularyzowanych rekonstrukcji wydarzeń. Oba plany spaja postać narratora, po mistrzowsku zagrana przez wybitnego aktora Michaela Yorka (m.in. „Kabaret", „Jezus z Nazaretu").
Czy mielibyście ochotę przejść się na ten film do kina? Jeśli zebrałaby sie większa grupa może udałoby się wynegocjować z kinem korzystniejszą ofertę cenową
Zastanówcie się, porozmawiamy o tym jeszcze w niedzielę po Wieczorze Papieskim w salkach (ks. Paweł zaprasza na herbatkę ) i ustalimy dla wszystkich dogodny termin (najlepiej weekend
)
pa pa
Wstępnie ustaliliśmy, że wybierzemy się na film "Świadectwo" 26 października (niedziela) po wieczornej mszy św. W kinie jeszcze nie znają repertuaru z takim wyprzedzeniem, więc o godzinie poinformuję was w późniejszym terminie (myślę, że godzina 19.00 czy 20.00 byłaby, ok?)
Film trwa 90min
Lista zapisów jest otwarta. Zgłaszjcie się u mnie. A i przy okazji będę zbierała już po 13zł
pa pa
Ostatnio edytowany przez Bunia (2008-10-12 18:48:22)
ja zgłaszam 2 osoby mnie i Marcina
Lonka napisał:
Ja organizuję wyjście parafialne. Możecie dołączyć. W niedzielę będzie ogłoszenie.
Pozdrawiam
Ilona
Kiedy Ilonko planujecie wyjście do kina?
Ostatnio edytowany przez Bunia (2008-10-14 13:16:38)
hej hej to znowu ja
Rozmawiałam z Ilonką i sprawa przedstawia się następująco. Ilonka organizuje parafialne wyjście na film "Świadectwo" najprawdopodobniej w przyszły czwartek na godz. 20.00.
Jak rozmawialiśmy już wcześniej nie wszystkim pasuje środek tygodnia, ale raczej weekend. A ponieważ mamy demokrację i wolny wybór zróbmy tak: Kto wolałby jednak iść już czwartek a nie w niedzielę (tu jeszcze godzina nie jest dokładnie znana bo w kinie przez cały dzień nie dobierali telefonów
) proszę, aby wypisał się z mojej listy i zapisał się u Ilonki (w niektórych kręgach zwanej Lonką
).
Ryzyko jest jednak takie, że niedzielna grupa zmniejszy się do liczby osób mniejszej niż 15 i bilet grupowy (ten po 13zł dla każdego- ucznia, studenta, pracującego itd...) nie będzie już obowiązywał. Na razie się łapiemy w bilecie grupowym
Mam nadzieję, że mój wywód jest dla Was zrozumiały
O szczegółach jeszcze Was będę informowała
pa pa
ja chyba raczej też niedziela, bo w tyg nie pasi
Dziękuję za informację Wszystko skrzętnie notuję
Kochani godzina emisji filmu w niedzielę 26-go października jest jeszcze nieznana, ponieważ grafik ustalą w kinie w nastepną środę tj 22-go. Wtedy podam Wam dokładną godzinę. Pani w kinie zapisała sobie sugerowaną godz 19.00, więc może kino się przychyli do tej prośby
Zapisy wciąż trwają, w przyszłym tygodniu w piątek zbiorę od Was kaskę (13zł)
Od piątku do wtorku będę offline , więc proszę o kontakt na komórkę