Parafia pw. św. Teresy od Dzieciątka Jezus w Grębocinie
Moje Kochane Mamuśki i nie tylko. Wszyscy wiedzą, że kobiety to najlepsze stworzenia pod słońcem. Niejeden facet Bogu dziękuje,że ma przy sobie niewiastę, i niejeden żałuje, że jej nie ma. Chcę się z wami podzielić czymś, co przysłała mi na maila moja dobra koleżanka, a co jest moim zdaniem całą prawdą i tylko prawdą. Poczytajcie:
On i Ona oglądali telewizję. Kobieta powiedziała: "Jest już późno, jestem zmęczona, pójdę spać." Poszła do kuchni zrobić kanapki dla wszystkich na jutrzejsze drugie śniadanie, wypłukała kolby kukurydzy, wyjęła mięso z lodówki na obiad, sprawdziła ile jest płatków śniadaniowych w puszce, nasypała cukru do cukierniczki, pochowała umyte naczynia do szafki i przygotowała ekspres do zaparzenia kawy na jutro rano.
Potem włożyła już upraną odzież do suszarki i załadowała nowa partię do pralki. Uprasowała koszulę, przyszyła guzik. Sprzątnęła ze stołu pozostawioną grę, postawiła telefon na ładowarkę i odłożyła książkę, powiesiła ręcznik do wysuszenia.
Ziewnęła, przeciągnęła się i poszła do sypialni. Zatrzymała się przy biurku i napisała kartkę z usprawiedliwieniem nieobecności dziecka dla nauczyciela, odliczyła kasę na wycieczkę dla dzieci, wyciągnęła podręcznik schowany pod krzesłem. Wypisała kartkę urodzinową dla przyjaciółki, zaadresowała kopertę , przykleiła znaczek oraz napisała , co kupić w sklepie spożywczym. Obie kartki położyła obok torebki.
Wreszcie wzięła szybki prysznic, umyła twarz mleczkiem "3 w 1", posmarowała się kremem "na noc i przeciw starzeniu", umyła zęby, opiłowała paznokcie. On zawołał: "Myślałem, że poszłaś do łóżka". "Właśnie idę"- odpowiedziała. Po czym wlała trochę wody do miski psa, i wypuściła kota na dwór. Następnie sprawdziła czy drzwi są zamknięte i czy na zewnątrz pali się światło. Zajrzała do pokoju każdego dziecka, wyłączyła lampki, powiesiła koszulki, wrzuciła brudne skarpety do kosza z bielizną i pogadała z jednym z dzieci, które trochę "się zasiedziało".
W sypialni kobieta nastawiła budzenie na 6.00 rano, wyłożyła ubranie na jutro i szybko naprawiła stojak na buty. Dopisała 3 rzeczy do 6 najważniejszych czynności do wykonania jutro. Pomodliła się i wyobraziła sobie, że osiągnęła swoje cele. W tym samym czasie mężczyzna wyłączył telewizor i oznajmił w powietrze: "Idę spać". Co tez bez namysłu uczynił.
CO JEST NADZWYCZAJNEGO W TEJ HISTORII? ZASTANAWIAŁEŚ SIĘ DLACZEGO KOBIETY ŻYJĄ DŁUŻEJ? JESTEŚMY PO PROSTU SKONSTRUOWANE NA DŁUGI PRZEBIEG I NIE MOŻEMY UMRZEĆ WCZEŚNIEJ, ZA DUŻO MAMY DO ZROBIENIA.
Ostatnio edytowany przez Mazurynka (2008-10-30 10:35:43)
Poetka Duszy
Dobre! hehheeee .... ... tak latwo mozna zostać sprowadzonym na ziemię
a więc temat ostatniego spotkania wspólnoty - " Małżeństwo czy dziewictwo" jak najbardziej aktualny.... i na czasie
ja, jako mamuśka, po tym poście byłabym skłonnna ... już tylko na .... DZIWACTWO !!!! - bo teraz .... tylko to by mi pozostalo
Pozdrawiam serdecznie wszystkich, ktorzy mają poczucie humoru
Tak jest Mazurynko to była szczera prawda, ja bym jeszcze tylko dodała, że gdy zobaczyła iż mąz się położył odwróciła się i poszła wyrzucić ogryzki ze stoliczk obok telewizora, bo do rana zrobiły by dużą plamę na serwecie, a przeciez mąż zawsze kładzie je tam święcie wierząc ,że to tylko na chwilkę.
Próżne autowartościowanie. Przedstawia się tutaj zaradność, jako domenę kobiet i coś nadzwyczajnego - to cecha ludzi sukcesu, nie kobiet! Przy okazji przypomnę, że to przez taką jedną Adam zjadł jabuszko i Stwórca musiał pozwolić na zamordowanie swojego syna. Smutne.