Parafia pw. św. Teresy od Dzieciątka Jezus w Grębocinie
Poetka Duszy
Po godzinach namysłu i wytęzenia umysłu ... postanowiłam, że ja tak po sąsiedzku .... i przyniosę .... rybę po grecku!!!
Mała Owieczka
19.12.2008 r. (piątek) będą otwarte salki w których bedzie można zostawić swoje rzeczy.
Salki otworzymy tak około 16.30
Jutro będę w Poznaniu i bardzo ubolewam nad tym iż nie mogę być z Wami na naszej wspólnej Wigilli,
dlatego postanowiłam dziś napisać Wam skromne życzenia
Życzę Wam wszystkim i sobie, abyśmy z otwartością powitali rodzące się w naszych sercach Boże Dziecię, byśmy potrafili przejść przez życie oddawszy je z ufnością w Boże ręce i nigdy nie zapominali, iż każda jego chwila jest świadectwem Bożej hojnosci i Jego miłości do człowieka.
Niech Bóg obdarzy nas odwagą i wolnością dzieci Bożych obdarzających się nawzajem miłością.
"Z daleka, lecz w sercu z Wami,
dzielę się opłatkiem wraz z życzeniami
Miłości, zdrowia i spełnienia radosnego,
szczęśliwego Bożego Narodzenia
całemu Zespołowi i Wspólnocie Słowo Życia
życzy Ania
Ostatnio edytowany przez aniunia (2008-12-18 14:41:44)
Aniuś dziękujemy bardzo za życzenia, dobrze, że jeszcze zobaczymy się pa próbie we wtorek :-)
Popieram Monikę, Jola nikt nie śmiał Ci powiedzieć, ale wszyscy liczyli na Twoją rybkę :-)
Witam wszystkich
Dziękuję za zaproszenie na Wigilię niestety nie będę mogła przyjść, dlatego chciałam Wam wszystkim złożyć najserdeczniejsze życzenia, oby te Święta były niezapomnianym czasem spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień, w gronie najbliższych. Niech Maleńki Jezusek nas wszystkich błogosławi.
Pozdrawiam
Ula
Dziękuje wszystkim
i tym przybyłym
i tym, którzy nie mogli być z nami fizycznie...
Niech Boże błogosławieństwo spocznie na Was
i pozostanie na zawsze!!!
Poetka Duszy
No i z rybki po grecku... zrobiła się rybka po sąsiedzku ...!!!! Słodko kwaśna, ale przaśna! Mam nadzieję, że Wam smakowała i radości trochę dała,.... bo wieczerzę urozmaicała!
Kochani, ja jeszcze "jedno słówko" chciałam w tym miejscu dopisać....
Zainspirowana naszym wczorajszym spotkaniem oraz otrzymanym Słowem od mojego Drogiego Kuzyna Daniela, który przebywa na misjach w Nunavut.... (dzieki Danielu ) pragnę życzyć Wam wszystkim ... i sobie też... głębokiej WIARY, że to wszystko, co obchodzimy, KOLĘDY, które śpiewamy; OPŁATEK, którym się dzielimy; ŻŁÓBEK, który nawiedzamy; CHOINKA, którą przystrajamy; PREZENTY, które ofiarowujemy sobie wzajemnie; ŻYCZENIA, które sobie składamy; UŚMIECH, ktorym się darzymy, POCAŁUNKI, którymi się obsypujemy .... że TO WSZYSTKO PRAWDA, a przede wszystkim ta EWANGELIA, którą czytamy, i którą staramy się żyć, że .... 'owego dnia..." , że TO WSZYSTKO DZIEJE SIĘ NAPRAWDĘ!
.... a wszystko inne .... jest drugorzędne, nieważne, a często nawet zbyteczne ...
Z radosnym promykiem "...a Słowo ciałem się stało..." i pozdrowieniem dla Was wszystkich: tych obecnych wczoraj i tych nieobecnych .... ja