Parafia pw. św. Teresy od Dzieciątka Jezus w Grębocinie
Kochani już w piątek /czyli jutro/ spotkanie poświęcone niezwykłej postaci Starego Testamentu - królowej Esterze postać mało znana a myślę, że warto jej poświęcić troche uwagi... jak ją bliżej poznacie to się sami przekonacie
i n iech ktoś powie, że w Starym Testamencie kobiety nie miały nic do powiedzenia
zresztą jestem przekonany, że Jola i ks. Jacek zapewnią Wam prawdziwa ucztę
poza tym jutro o 18.00 zapraszam wszystkich członków Wspólnoty na Eucharystię, która bedzie sprawowana właśnie w intencji naszej Wspólnoty
pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia
ps. mam nadzieję, że po spotkaniu dowiem się czegos ciekawego o Esterze i że Jola /tudzież inni/ umieszcza na forum swoje przemyslenia na temat tej postaci Stwarzam w tym celu specjalny dział: POSTACI BIBLIJNE
Szkoda, że mnie nie będzie ani na Mszy, ani na spotkaniu ale no cóż obowiązki wzywają...
xpacifer napisał:
ps. mam nadzieję, że po spotkaniu dowiem się czegos ciekawego o Esterze i że Jola /tudzież inni/ umieszcza na forum swoje przemyslenia na temat tej postaci
Stwarzam w tym celu specjalny dział: POSTACI BIBLIJNE
...no ja też mam taką nadzieję, bo tez chętnie bym się czegoś dowiedziała o Esterze skoro nie mogę przybyć, liczę na was
pozdrawiam gorąco i serdecznie
Poetka Duszy
Najmilsi!
Na początek w naszym nowo powstałym dziale -Postacie Biblijne- wkleiłam przepiękną i przejmującą modlitwę Królowej Estery, a prawdę mówiąc jej fragment... Modlitwę, która jest wyrazem nie tylko lęku przed grożącym jej niebezpieczeństwem śmierci, ale i potwornego opuszczenia i osamotnienia, jakiego doświadczyła....oraz niesamowitego zaufania i zawierzenia się Bogu, z którego czerpała swoją Królewską siłę i godność....
To na początek.... ciąg dalszy nastąpi!
Serdecznie pozdrawiam!
ja
Serdecznie Was wszystkich pozdrawiam!!
Relacjonujcie tu prezentacje postaci biblijnych, co i ja bym sobie poczytała
Powodzenia
Poetka Duszy
Wiataj Martuś Również gorąco i serdecznie Ciebie wszyscy pozdrawiamy!!! no nie??
Nie tylko "czytaj nas" ale i pisz do nas
Pamietam w modlitwie
Pa i buziaki 102!
Zapraszam Was kochani na następne spotkanie w piątek
.. dla ambitnych, polecam przeczytanie Ks.Hioba i zachęcam Was do dyskusji na Jego temat..
Liczę na waszą obecność !
Do zobaczyska
Pozdrawiam serdecznie